Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stilla stund i minneslunden

Jag brukar sitta i mina tankar i minneslunden i Själevad. Rofullt glada minnen framträder – det är som balsam för min själ. Här ligger två av mina systrar och en svåger. Man blir påmind om vad vi gjorde i smått och gott. Döden har ingen ålder, är ens tid på jorden till ända så har man inget val. Den yngsta som ligger här blev 55 år gammal, för ungt tycker väl de flesta. Men sjukdom, cancer, och så svårt som hon hade det var det väl ändå det bästa.

Vattenstrålarna från fontänen är som om det vore en melodi i både dur och moll allteftersom vattnet höjer och sänker sig. Under november kommer så småningom en allhelgonahelg – då brukar man gå till graven och tända ett ljus och minnas de nära och kära. I ljuset är det som om de framträder. Jag sitter här i min meditation, reser mig, böjer mitt huvud som en hälsning och minns allt glädjande som finns i mitt hjärta.

Nils-Åke Eklund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel