Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stigsjöborna på krigstigen efter alla olyckor

Nu har Stigsjöborna tröttnat på alla olyckstillbud längs väg 718 mellan Härnösand och Stigsjö (Stigsjövägen).

Ett par hundra namn finns redan på protestlistor som ska överlämnas till Vägverket inom kort.

- Vi är allvarligt oroade över den försämrade vinterväghållningen, säger Jan Sjödin i Gussjö.

Under tisdagen var det dags igen för en olycka med en personbil som tappade. Föraren tappade kontrollen i det spåriga väglaget vid Billstabron men klarade sig från att bli skadad. Men sämre gick det för bilen som hamnade på taket.

Händelsen är en av flera liknande som har inträffat i vinter. Enligt aktionsgruppen som leder uppropet har det inträffat över 100 incidenter i vinter, de flesta är av mindre allvarlig art.

- Jag flyttade hit för 20 år sedan och kan varje meter av vägen. Men så här dålig har den aldrig varit någon vinter förut, säger Birgitta Nyström som hamnade i diket samma dag som en kvinna dödades i en annan olycka, alldeles i närheten av henne.

Aktionsgruppen kräver nu att Vägverket förbättrar vinterväghållningen.

Hos Vägverket är man väl medveten om problemen och skyller framförallt på vädret i vinter, med snabba växlingar från plusgrader till minusgrader.


Läs mer i torsdagens TÅ

OLA THELBERG
070-218 31 09

Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67