Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

STF Örnsköldsvik firade 40-årsjubileum

STF:s Lokalavdelning i Örnsköldsvik har firat sitt 40-årsjubileum den 8 maj. Detta genom att bjuda in medlemmar till en middag på Scandic Hotell.

Ordförande Jörgen Hållberg kunde hälsa ett 70-tal medlemmar välkomna. Kvällens första gäst var STF:s Generalsekreterare och vd Magnus Ling som visade ett bildspel/filmer om Svenska Turistföreningen.

STF grundades redan 1885 och redan 1887 började det anläggas leder i fjällen. STF har i dagsläget 238 000 medlemmar och 66 lokalavdelningar runt om i landet. STF äger 44 st stugor och fjällstationer.

Redan 1899 planerades Kungsleden. Man kan idag gå in och "köpa" stödja Kungsleden genom att köpa valfritt antal meter av leden. Lokalavdelningen har valt att som Jubileumsgåva köpa 160 meter av Kungsleden, ett gåvobevis överlämnades till Magnus Ling.

STF behöver göra stora investeringar på sina stugor och fjällstationer, glädjande är att många STF medlemmar ställer upp på dugnadsarbete.

Kurt Söderlund redogjorde för lokalavdelningens aktiviteter genom de gånga 40 åren. Första året genomfördes det 4 arrangemang, året efter blev det 16 arrangemang. Under senare år har antalet arrangemang utökats till cirka 25 per år. Det har anordnats drygt 30 höstresor, cirka 12 vårresor samt ett antal revyresor varav de senaste tre åren till Östersundsrevyn. Totalt sedan starten 1979 har det genomförts 774 arrangemang.

Inför jubileumsåret beslöts det att skicka ut programbladet till alla STF-medlemmar i Örnsköldsviks kommun, cirka 750 adressägare, och totalt har det skickats ut nästan 1000 programblad.

Kvällens andra gäst var musikern Andreas Nilsson som framförde ett uppskattat Dan Andersson nummer. Några av låtarna var "vid lägerelden" "Hej och Hå Jungman Jansson" och "vårvisa".

Under kvällen serverades det en 2-rätters middag bestående av kött eller fisk samt en efterrätt. Ett stort tack till alla som gjorde kvällen gemytlig och trivsam.

Närmast för STF är 22/5 "Njutning av och i Naturen" samt 28/5 "Prova på Boule" med Faresta bouleförening.

Kurt Söderlund

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel