Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

STF i Örnsköldsvik bjöd in till "skogsbad"

STF Örnsköldsvik hade onsdag 27 maj inbjudit i sitt program till ”Skogsbad – njutning av och i naturen”. Kvällens kontaktperson Jan Lindmark, kunde hälsa ett 15-tal personer välkomna. Ledare för kvällen var Åsa Forsblom, som redan i maj 2019 var och föreläste i Studiefrämjandets lokaler: Vad är Shirin Yoko/Skogsbad?

Vad händer i oss när vi vistas i naturmiljöer? Kvällens vandring utgick från Sundsområdet mot Hamptjärn. Åsa tog med gruppen på små stigar för att ge ökat lugn, bättre koncentration, mindre oro, njutning av vyerna och dofterna i naturen. Under kvällen blev det flera praktiska övningar, bland annat vidga synfältet, fästa blicken till ett speciellt träd, kolla av skillnaden från roten till toppen och känna på stammen. Ser du färgerna i naturen? Grönt lugnar ner sinnet, blunda mot solen och hör suset från träden. Vandring över knastrande mossa, genom storvuxen tall- och granskog och vidare mot Hamptjärn där det blev fikapaus.

Innan återvandring till bilarna gavs information. STF lokalavdelning hade från årsmötet år 2020 till årsmötet år 2021 planerat för cirka 28 aktiviteter. På grund av coronaviruset har det blivit förändringar med inställda eller framflyttade arrangemang.

Ut i naturen promenadburen med god social distans, kommer att genomföras bland annat Nattvandringen den 5 juni till Åsberget, via anslutning till Gula leden, cirka fem kilometer tur och retur.

Torsdag kväll den 11 juni blir det vandring från Torsböle till Räckebergsgrottan/kyrkan och de nyupptäckta grottorna i närheten. Sträckan är fyra kilometer tur och retur.

Ett arrangemang som skulle har varit i början av juni, Bussresan till Formstråket i Nordmalings kommun i samarbete med Handelspensionärerna, är framflyttat till tisdag 25 augusti. Vår förhoppning är att Coronaläget har förbättrats innan dess. Vid eventuella funderingar kontakta respektive kontaktperson för arrangemangen.

En trevlig, gemytlig kväll med solsken och sus i trädtopparna avslutades med ett stort tack till Jan, till alla deltagarna och ledaren Åsa.

Kurt Söderlund

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel