Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

STF Höga Kusten vårvandrade i naturreservatet Bråtan

Det finns över 200 naturreservat i Västernorrland. De är alla lite olika lätta att ta sig runt i. Växter och djur, terräng och geologi kan skifta ganska mycket. Ett lättillgängligt naturreservat är Bråtan inte långt från Berghamn.

Söndag den 26 april 2020 var vi 19 medlemmar i Svenska turistföreningen Höga kusten som vandrade upp till Bråtan. Många aktiviteter pausar pga virus, men vandringarna kan fortsätta bara man håller rätt avstånd.

Vädret var fint för vandring. Lagom varmt, inget regn, ingen blåst. Hundarna Millan och Nisse hängde med och såg ut att trivas gott. Det var bitvis lite brant men inte alls svårt att följa vägen.

Ett av de första stoppen vi gjorde var när vi vi upptäckte blommande tibast. Bären är giftiga. Det var Leif Berglund som guidade oss på ett mycket kunnigt och trevligt sätt. Skägglav fanns där liksom en och annan contortatall. Vi såg en korp och spillning efter älgar.

Ett par informationstavlor beskrev naturreservatet kortfattat och pedagogiskt. Vi stannade och fikade när vi kommit ganska långt upp på berget. Anders termos gled iväg snabbt nedåt när han ställde den på marken. Det var för att han hade snabbkaffe i den, påstod han. Vandringen tillbaka till bilarna avslutade den trevliga STF-aktiviteten.

Hans Jonsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel