Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

STF anordnade trädgårdsbesök i Ravesta

STF Örnsköldsvik anordnade onsdag 11 juni ett trädgårdsbesök hos Carina och Staffan Holmström i Ravesta, Arnäsvall.

Man kunde hälsa 15 besökare välkomna. Familjen flyttade redan 1978 till denna trevliga plats omgiven av berghällar, stora aspar, granar och tallar. När Carina och Staffan köpte stället låg trädgården i stort i träda. Under årens lopp har många många arbetstimmars arbete förvandlat trädgården till en trivsam oas.

Besökarna fick en guidning av Carina och Staffan runt hela tomten. Mycket av växterna odlas fram men det blir även inköp på olika platser. Från en bonde erbjuds kogödsel men även hönsgödsel används. Ett litet axplock av vad besökarna fick se var bland annat Dubbelsyren, Japansk Veronica, Bergvallmo, Herrgårdspion, Taklök o Backsippa. Kvällen avslutades med medtaget fika. Ett stort tack till Carina o Staffan, alla deltagare och kvällens kontaktperson Anders.B.

Närmast för STF är 27/6 Bussresa till Hemsö Fästning, 29-30/6 Tältövernattning på Tärnättholmarna. Båda aktiviteterna kräver föranmälan.

Kurt Söderlund

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel