Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stenson vann i Boston

Annons

Henrik Stenson vann USA-tourtävlingen i golf i Boston och tog därmed hem sin första seger på PGA-touren sedan 2009. Han gick måndagens sista runda på 66 slag, fem under par, och vann på 22 under par, två slag före tvåan, amerikanen Steve Stricker.

Segern innebär att Stenson passerar Tiger Woods och leder totalt i PGA-slutspelet, när två av de fyra tävlingarna i den penningstinna Fedex Cup är avgjorda.

Jag spelade bara lite bättre i slutrundan, och jag är mycket nöjd med hur jag kom igen, sade Stenson nöjt efter sina sex birdies.

Stenson har spelat mycket bra i sommar. Han kom tvåa i British Open och trea i PGA-mästerskapen och har ytterligare en andraplats och en tredjeplats.

Det är inget magiskt med att jag spelat bra, det ligger väldigt hårt arbete bakom. Och jag har ett bra team runt omkring mig. Det var skönt att få vinna när jag varit så nära flera gånger de senaste månaderna, sade Stenson på presskonferensen.

Segern i Boston var hans tredje på USA-touren och den första sedan 2009. Nu är 37-åringen tillbaka efter några tuffa år. Under 2011 missade han cutten i fyra tävlingar i följd och hade bara en topp 20-placering på hela året.

Det har varit frustrerande ibland. Men jag har aldrig tvivlat på min förmåga att spela bra golf och tävla med de bästa. Det har krävts hårt arbete för att komma tillbaka, sade han.

Mer läsning

Annons