Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stenlund inför IBF:s kvaldramatik: "De ser otäckt starka ut"

Det stod mellan Hammarby och Tyresö.
Det blev de förstanämnda.
– Vi kan gå in ganska förutsättningslöst och njuta av stunden, säger Sundsvalls IBF:s tränare Tomas Stenlund inför kvalet mot SSL.

Grundseriens sista omgång i damernas division 1 klarades av på söndagen och för Sundsvall var det Örnsköldsvik som stod för motståndet, på bortaplan.

Sundsvall har dragits med sjukdomar under en längre tid och även helgen som var föll flera spelare bort. Det ledde till att flera yngre spelare fick flytta upp och debutera i seniorlaget. Bland annat bestod förstafemman av fyra 17-åringar.

– Ö-vik är ett bra lag och de som hoppade in gjorde det jättebra, säger Tomas Stenlund, vars lag föll i sudden death.

Oavsett utgången var Sundsvall klara för kvalet mot SSL och på söndagskvällen stod det klart att Hammarby ska stå för motståndet i bäst av tre matcher.

På lördag drar det i gång, på hemmaplan.

– Det blir fantastiskt roligt, säger Tomas Stenlund som möter tufft motstånd, segraren i division 1 östra.

– I och med att Djurgårdens damer drog sig ur SSL så finns det ett visst spelaröverskott i Stockholm och både Hammarby och Tyresö har fått väldigt många spelare från högsta serien. De ser otäckt starka ut på papperet.

Läs också: Kvalklart för IBF: "Hade jag sagt det här innan säsongen hade jag blivit inlagd"

Det stod mellan Hammarby och Tyresö, var det hugget som stucket för er?

– Den bild jag har fått är att Tyresö spelar mer fartfyllt medan Hammarby spelar lite tyngre med boll. Men egentligen tror jag inte att det spelar så stor roll. Det var målskillnad som skilde dem åt och de är nog ganska jämnstarka.

Vad har du för känsla inför det som komma skall?

– Vi får låta veckan ha sin gång och se vilka som kommer tillbaka till spel. Vi är inte helt förberedda inför matchserien men samtidigt kan vi gå in ganska förutsättningslöst och fokusera på att njuta av stunden och slå lite ur underläge, säger Tomas Stenlund.