Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stenklyft och Lövgren: Nu går landstingsturnén vidare – vi vill lyssna på våra medarbetare ute i vardagen

Annons

Det är inte okänt för någon att ekonomin i Landstinget Västernorrland är hårt prövad.

Landstingets ekonomistyrning blir dock allt bättre och vi har god översikt vart pengarna tar vägen, men kostnadsökningstakten är drygt 1 procent eller 80 miljoner högre än intäktsökningarna. Framför allt är det stafettkostnader och ny modern medicinteknisk utveckling som gör att kostnaderna ökar i allt för hög takt.

Vi ska tillsammans med våra majoritetskamrater ta ledartröjan, vara lyhörda och öppna för att hitta nya framgångsrecept för landstingets ekonomi. För att klara vårt grundläggande uppdrag inom hälso- och sjukvården, kultur och utbildning krävs att vi skapar en ekonomi i balans. Med en ekonomi i balans skapas det ro och framtidstro i verksamheterna och ges möjlighet att arbeta långsiktigt med utvecklingsfrågor.

Att hitta nya framgångsrecept, identifiera kostnadsreduceringar och innovativa kreativa lösningar i vardagen, det gör vi inte bäst ensamma.

Denna vecka inleder vi i majoriteten en verksamhetsturné där vi vill lyssna till våra medarbetare i ute i vardagen. Det är vad vårt parti beslutat om och det är vad vi är överens om i vår majoritet.

Vi vill höra efter vilken potential man ser i sina verksamheter att göra annorlunda och ännu starkare bidra till regionens utveckling och att vända ekonomin. Vi vill föra samtala om deras arbetssituation, om deras trivsel och deras behov i arbetsvardagen. Vad kan vi politiker bidra med för att skapa de bästa förutsättningarna för en god arbetsmiljö där medarbetare på alla nivåer trivs, utvecklas och vill stanna kvar? Tillsammans kan vi utveckla landstinget Västernorrland och regionen som det attraktiva valet i norr.

Det är vår bestämda övertygelse att en bra personalpolitik, där medarbetarna själva och genom sina fackförbund får vara delaktiga och bidra med sin kompetens och sina idéer, positivt kommer att bidra till landstingets ekonomi och det förändringsarbete som inletts.

Ekonomins utveckling i landstinget är dålig, men vi har en enorm styrka i alla våra medarbetare. Vi behöver fånga upp den styrkan och kanalisera in den i vår förändringsresa, därför inleder vi nu de utökade verksamhetsbesöken.

Vi började i förra veckan, inom specialistvården.

Erik Lövgren (S)

Landstingsråd

Linnéa Stenklyft (S)

Vice ordförande i landstingsstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel