Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stenattack mot Södertäljefunktionär

Håkan Sjöblom, säkerhetsansvarig för elitserielaget Södertälje, fick i onsdags sitt hem attackerat av huliganer som kräver hans avgång.

Sjöblom var inte hemma, däremot var hans fru i bostaden när en sten plötsligt krossade en ruta.

Det här är vansinnigt, att ett gäng individer tar sig hem till Håkans privata bostad och kastar sten, säger klubbdirektören Stefan Jonsson till TV 4:s Hockeykanalen.

Enligt Jonsson började hatkampanjen mot Sjöblom efter en läktarincident under en match mot AIK i kvalserien förra säsongen, efter att AIK-supportrar av misstag fått biljetter till Södertäljes ståplatsläktare.

Efter den incidenten så fördes det fram budskap i det fördolda lite här och var, utanför arenan vid Håkans hemadress, vid min hemadress, säger han. Sedan var det lugnt fram till ett par veckor sedan då det dök upp budskap igen där man krävde Sjöbloms avgång, både hemma hos honom och hemma hos mig.

Händelsen har polisanmälts och Södertälje ber på klubbhemsidan och hjälp med att identifiera huliganerna.