Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stellan Skarsgård-film till Berlin

Annons

Stellan Skarsgård representerar Sverige i huvudtävlingen vid filmfestivalen i Berlin i februari. Den svenska Hollywoodstjärnan spelar huvudrollen i "En ganska snäll man" av norrmannen Hans Petter Moland.

Några svenska långfilmer finns inte med i tävlingen i år - däremot två danska. Thomas Vinterbergs "Submarino" med svenske Jacob Cedergren, och Pernille Fischer Christensens "En familj", med Jesper Christensen, kommer att slåss med Moland om att vinna Guldbjörnen, det finaste priset.

Sedan tidigare är det klart att bland annat Roman Polanskis "The ghost" och Martin Scorseses "Shutter island" visas vid festivalen, som börjar den 10 februari.

Vid sidan av dessa kan även nämnas Noah Baumbachs "Greenberg" med Ben Stiller och Rhys Ifans, Rob Epsteins "Howl" med James Franco, Benoit Delephines "Mammuth" med Gerard Depardieu och Michael Winterbottoms "The killer inside me" med Casey Affleck och Jessica Alba.

Som tidigare rapporterats har Sverige flera bidrag med i kortfilmssektionen.