Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Startade pizzeria i smyg – nu polisanmäls ägaren

En restaurangägare har polisanmälts av Örnsköldsviks kommun. Detta efter att han startat en pizzeria utan att anmäla det.

När man startar en livsmedelsverksamhet måste man registrera det hos en kontrollmyndighet.

En företagare från en annan del av landet startade en pizzeria i Örnsköldsviks kommun under hösten. Men först efter att verksamheten pågått under en månads tid fick Samhällsbyggnadsnämnden in en anmälan om registrering av livsmedelsverksamhet från företaget.

Enligt livsmedelslagstiftningen är det upp till företagaren att ta reda på om man måste registrera sin verksamhet, och detta är ett krav för att det ska kunna gå att göra kontroller på till exempel pizzerior.

Nu polisanmäler kommunen företagaren eftersom pizzerian under en månads tid bedrevs utan att ha registrerats. Under den tiden har verksamheten sålt livsmedel som inte kontrollerats att den uppfyller livsmedelslagstiftningens krav.