Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Starkt ÖIB avslutade säsongen med vass vändning

ÖIB:s damer avslutade säsongen på bästa sätt – genom att vända och vinna mot tabelltrean Sundsvall.
0–2 förvandlades till 3–2 efter förlängning.
– En sådan här seger hade vi aldrig klarat av för två år sedan, säger tränaren Stina Näktergal.

Som nykomling i division 1 har Örnsköldsvik stått för en riktigt fin prestation. På 18 omgångar har det blivit blott fem förluster och laget är inte långt ifrån att knipa en tredjeplats i tabellen.

Nu blev det i stället Sundsvall som slutade trea och får kvala mot SSL. Mot ÖIB på söndagen fick gästerna från Medelpad dock se sig besegrade.

– Det kunde lika gärna varit vi, säger Stina Näktergal och syftar på det kval som väntar för Sundsvall.

ÖIB-tränaren deppar dock inte för det utan ser i stället med glädje tillbaka på en fin säsong där laget alltså snabbt etablerade sig som ett stabilt division 1-lag.

– Det är lite vemodigt att säsongen är slut. Det är alltid så, det går så snabbt, säger Stina Näktergal, vars lag fick en dålig start mot Sundsvall.

Gästerna gjorde 0–1 redan efter 1.36 och drygt elva minuter senare kom 0–2. Men ÖIB kom tillbaka och såväl reducerade som kvitterade. Sedan klev Sabrina Strandberg fram och avgjorde i sudden death.

– En sådan här seger hade vi aldrig klarat av för två år sedan. Det är ett bevis på att spelarna har växt enormt, även psykiskt, sedan dess, säger Stina Näktergal.