Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starkbaum starkast i Gävle

Annons

Brynäs gästades utav Modo under den traditionella annandagshockeyn. Det var en match med två starka viljor men tack vare en gedigen insats av Brynäsmålvakten Bernhard Starkbaum vann Brynäs med 3-2 efter förlängning.

Det exploderade tidigt i Läkerol Arena. Mindre än tre minuter in på den första perioden fick Modo spela i numerärt överläge och Mario Kempe överlistade Brynäs målvakt Bernhard Starkbaum.

Bara minuten senare bjöd Brynäsforwarden Jonas Nordquist på ett fantastiskt förarbete som gav nordamerikanen Bill Sweatt ett läge att kvittera.

Vi inleder svagt de första minuterna men stärker oss och gör en bra första period, sade Brynästränaren Tommy Jonsson.

Inför mittperioden ledde Brynäs med 2-1 tack vare Daniel Brodin. Modo skulle däremot ta över matchen och pressa hemmalaget så pass att Jonsson tvingades ta en tidig timeout.

Vi stoppades av Modos forechecking. De spelade mycket bättre än oss, sade Jonsson och fortsätter: Vi visade ett uppoffrande spel och krigade som ett lag. Så har vi en fantastisk målvakt som täpper till i de jobbiga lägena.

I slutperioden fick Brynäs tillbaka sitt spel och matchbilden förändrades. Trots det så lyckades Modos Dave Spine kvittera när endast 13 minuter återstod av matchen.

I tredje perioden blir vi bättre och jag tycker att samtliga spelare behåller krigarkänslan i laget.

Matchen skulle gå till förlängning och Brynäs fortsatte att pressa ett Modo som såg allt tröttare ut. Något som resulterade till att Gävlelaget slutligen fick spela fyra mot tre.

Modoförsvaret slet på bra men till slut fick Sebastian Enterfeldt tag på pucken och såg till att hans Brynäs fick bli det lag som jublade sist.

Bernard Starkbaum var målvakten som höll Brynäs kvar i matchen - framför allt i andra perioden. Något som Tommy Jonsson ville hylla lite extra:

Starkbaum är en fantastisk bra målvakt som hela tiden gör sitt yttersta.

Starkbaums förre tränare Anders Forsberg i Modo instämmer:

Bernhard är en fantastisk kille som var omtyckt i hela organisationen. Han gjorde det svårt för oss i dag och till slut drog Brynäs det längsta strået.

Mer läsning

Annons