Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Starkare krona och lägre räntor

Kronan fortsatte att stärkas och räntorna föll på måndagen.

Arbetslösheten har börjat plana ut. Varslen minskar och de lediga platserna ökar. Men ökningen fortsätter några månader till, spår Arbetsförmedlingen. Enligt de nya siffrorna var 5,6 procent av arbetskraften inskriven som öppet arbetslös hos Arbetsförmedlingen i slutet av december.

IMF-chefen Dominique Strauss-Kahn sade i ett tal i Tokyo på måndagen att det är ännu för tidigt att dra tillbaka de stimulansåtgärder som driver återhämtningen i den globala ekonomin. Han kallade återhämtningen bräcklig.

Det var svagt uppåt på Stockholmsbörsen och de övriga Europabörserna.

Räntan på den tioåriga statsobligationen föll med 0,02 procentenheter till 3,35 procent. Räntan på den tvååriga statsobligationen föll med 0,03 procentenheter till 1,58 procent.

Kronan stärktes mot euron med tre öre till 10:12 kronor. Mot dollarn stärktes kronan med två öre till 7:04 kronor.

Tioårig statsobligation: 3,35 procent (3,37).

Tvåårig statsobligation: 1,58 procent (1,61).

Euro: 10:12 kronor (10:15).

Dollar: 7:04 kronor (7:06).

TCW-index: 133,95 (134,30).

Siffrorna inom parentes anger räntor och valutor vid stängningen föregående handelsdag. Ju lägre TCW-index, desto starkare krona.