Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Starka insatser av Öbackaboxare: "Vi är nöjda med utvecklingen"

Öbacka Boxningsklubb representerade Härnösand i både Stockholm och Skellefteå under lördagen.

Samuel Landestorp Forsell gick upp först på Djurgårdens månadstävling och mötte tuff kille i 60 kilo. Planen var att gå in och vara aktiv genom att slå mycket och ta matchen till motståndaren. Rond ett var bra för Samuel som styrde fint och kunde trycka på bra mot sin tekniske motståndare. Även om Samuel blev något avvaktande stundtals så fann han sig och kom tillbaka till sin plan. Inför sista ronden var det rätt jämnt och Samuel gjorde allt för att pressa sin motståndare till passivitet. Det lyckades och Samuel var för stark i denna jämna match och tog segern med 2-1.

Mustafa Husseini hade chans till revansch på sin antagonist från Norrländska Mästerskapen, Leith Oukla från Upsala IF. Denna matchen hade Mustafa bättre koll på sina fötter och kunde hålla en aggressivare ställning mot sin längre motståndare. Trots detta så var det en rätt avvaktande match från båda killar där Oukla var den som träffade mest. Vinst Upsala, 3-0.

Ermas Simon gjorde en fin match i Skellefteå där hans ork var mycket bättre än i förra matchen. Han jobbade fint med sina fötter samt gardering och kunde plocka fina 29 poäng i Norrlandsserien.

Tränare Evelina Andersson och Jonathan Gustafsson var väldigt nöjda med insatsen.

– Han gjorde en suverän match, säger tränaren Evelina Andersson.

– Vi är väldigt nöjda med utvecklingen för våra boxare och det faktum att de anstränger sig till 100 procent för att klara av den boxningen vi ber dem att prestera under matcherna. Det lyckas inte varje gång men vi är alltid närmare målet, säger Öbackas huvudtränare, Linus Gustafsson.

Linus Gustafsson

Näraskribent

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel