Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Starka ägare bättre för miljön

Företag kopplade till ägarsfärer som Wallenberg, Handelsbanken och svenska staten är bättre än det genomsnittliga företaget på Stockholmsbörsen i sitt arbete med miljö och mänskliga rättigheter.

Det visar Folksams Index för ansvarsfullt företagande. Indexet visar även att Stenbecksfären och medie- och underhållningsbranschen ligger i botten.

Indexet är en sammanställning av hur samtliga bolag på Stockholmsbörsen OMX redovisar sitt arbete inom miljö och mänskliga rättigheter. Indexet redovisas för fjärde året i rad och bygger på material som företagen redovisar i årsredovisningar, hållbarhetsrapporter och på sina hemsidor.

"Bolag som ingår i starka ägarsfärer presterar bättre än genomsnittet för samtliga bolag på Stockholmsbörsen. Det visar att starka ägare i det här fallet också är ansvarsfulla ägare", skriver Carina Lundberg Markow chef för Ansvarsfullt ägande på Folksam i ett pressmeddelande.