Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Starka ägare bättre för miljön

Annons

Företag kopplade till ägarsfärer som Wallenberg, Handelsbanken och svenska staten är bättre än det genomsnittliga företaget på Stockholmsbörsen i sitt arbete med miljö och mänskliga rättigheter.

Det visar Folksams Index för ansvarsfullt företagande. Indexet visar även att Stenbecksfären och medie- och underhållningsbranschen ligger i botten.

Indexet är en sammanställning av hur samtliga bolag på Stockholmsbörsen OMX redovisar sitt arbete inom miljö och mänskliga rättigheter. Indexet redovisas för fjärde året i rad och bygger på material som företagen redovisar i årsredovisningar, hållbarhetsrapporter och på sina hemsidor.

"Bolag som ingår i starka ägarsfärer presterar bättre än genomsnittet för samtliga bolag på Stockholmsbörsen. Det visar att starka ägare i det här fallet också är ansvarsfulla ägare", skriver Carina Lundberg Markow chef för Ansvarsfullt ägande på Folksam i ett pressmeddelande.