Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stark stalldubbel till Björn Goop

Annons

Björn Goop har vunnit den svenska kuskligan för tionde året i rad.

Vid V75-tävlingarna på Axevallatravet tog han en dubbelseger med Uroy och Lovelock.

Båda hästarna ägs av Goop själv, tillsammans med några goda vänner under det passande stallnamnet Lucky Strike.

Uroy vann knappt men säkert efter att ha travat utvändigt om ledaren Hamras Pirat.

Hästen är stark och jag hade inte gett upp när ledaren ryckte ifrån i utgången av sista sväng. Uroy har lugnat ner sig efter kastrering och har nu fokus på tävling på ett bättre sätt, sade Goop.

Lovelock är också kastrerad i samband med ett skadeuppehåll. Som valack flyter travet bättre och det var aldrig något snack om vem skulle ta spets i V75-3.

Lovelock vann väldigt enkelt efter en snabb slutrunda. I fjol kvalade hästen in till både Derbyt och Breeders Crown men utan att ha någon lycka i finalerna.

Jag är jättenöjd med hästen. Det har känts i träningen att han varit på gång och i dag stämde travet väldigt bra. Han var lugn och avslappnad.

Stor framgång

Både Uroy och Loveclock har en fin framtid.

För 22 år sedan flyttade Roger Walmann till Sverige. Den norske tränaren har alltid omgivit sig av bra kuskar. Det började med landsmannen Ulf Thoresen. Därefter inledde Walmann ett samarbete med Örjan Kihlström. Tillsammans har de varit oerhört framgångsrika.

De senaste åren har Walmann släppt fram Johan Untersteiner allt mer (över 100 segrar 2013). Och i år har Tino Ärling fått chansen i sulkyn och han har tagit vara på möjligheterna.

27-åringen har kört närmare ett hundra lopp i år och på lördagen kom nionde segern. Vinnarhästen var Persos Amarula - den andra segern på V75.

Hon har blivit bättre för varje start och i dag var hon bara bäst, sade en mycket glad Tino Ärling.

Pigga ben

Efter ett lopp utvändigt ledaren pressade han sig till spets i sista sväng. Trots den tuffa löpningen hade Persos Amarula pigga ben över upploppet.

Jag kände tidigt att hon var på hugget. Vi fick ett bra försprång i sista kurvan och jag var rätt säker på att det skulle hålla ända in i mål, sade Ärling.

Den första V75-segern kom för drygt en månad sedan i finalen på Solvalla bakom Kaiser Broline.

Den segern är min största hittills som kusk. Det kommer jag aldrig att glömma, sade Tino Ärling som är en stor talang i sulkyn.

Mer läsning

Annons