Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stark debut av Stefan Warg

Annons

Skellefteå firade OS-uppehållet med sin sjunde raka seger och 4-1 mot HV71.

Backen Stefan Warg gjorde en stark debut i sitt nya lag.

Trodde jag skulle vara ringrostig men det gick jättebra, sade Warg.

24-åringens NHL-karriär började inte som han hoppats. Då hörde Skellefteå av sig.

Det är ett svårt val att bryta ett NHL-kontrakt, men Skellefteå håller hög klass och gjorde valet lätt, sade Warg, som började sin hockeybana i Örebro men aldrig riktigt lyckades slå sig in i Anaheim Ducks.

Skellefteå har många spelskickliga backar sedan tidigare, men kommer att ha stor nytta av Stefan Wargs hundra kilo. Det syntes i hans SHL-debut.

Stabil debutant

Warg spelade stabilt hela matchen och är inte enbart bra i defensiven.

Nej, jag kan väl spela hockey, också. Men tanken är ju att jag ska tillföra tyngd och vinna puckar efter sargerna, sade Stefan Warg, som inte riktigt visste vad som väntade i hans första SHL-match.

Han fick se sitt nya lag stundtals bjuda på propagandahockey.

Som många gånger tidigare var det Oscar Möller som gjorde Skellefteås första mål i matchen. Den här gången kom även den andra fullträffen från 25-åringens klubba. Möller är inne i ett riktigt stim just nu och har gjort fem mål på två matcher.

1-0 kom i numerärt överläge efter 18.37. Då hade hemmalaget redan hunnit att bränna en straff, sedan samme Möller blivit upphakad, fri med Gustaf Wesslau i HV71:s mål.

Två powerplaymål

Även 2-0-målet kom i numerärt överläge när Oscar Möller från blålinjen redan efter fyra sekunders powerplay prickade Gustaf Wesslaus vänstra kryss med ett handledsskott.

Ett skadedrabbat HV71 såg ut att ha tagit OS-ledigt redan. Medan Skellefteå stortrivdes med det öppna spelet och körde på som vanligt saknades den rätta inställningen hos HV-spelarna. Det syntes bland annat vid 3-0-målet när Skellefteå fick både en och två och tre chanser innan Martin Lundberg kunde trycka in pucken i mål.

Nu har Skellefteå samlat 103 poäng och har sex matcher på sig att slå Färjestads poängrekord på 118 poäng.

Med Stefan Warg som förstärkning på backsidan har chansen ökat både för ett sådant rekord och för ett nytt SM-guld på vårkanten.

Det skulle inte vara fel. Skellefteå är en väldigt tajt grupp som ändå känts lätt att smälta in i. Laget tränar hårt men tar det på rätt sätt och har kul. Det är väl så ett bra lag är, sade Stefan Warg.

Mer läsning

Annons