Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stängning av akuten = Stängning av Sollefteå sjukhus?

Heder åt Majed Safaee, kommunstrateg på Sollefteå kommun, och läkarkåren för kirurgi och ortopedi i Sollefteå som försöker lösa den av landstingsledningen påstådda svårigheten med bemanningen vid akuten i Sollefteå i sommar.

Vad jag förstått har en förfrågan från läkarkåren i Sollefteå ställts till landstingsledningen redan i höstas angående rekryteringen inför sommaren 2016 varvid svaret var att det inte behövdes någon sådan. När vi sen närmar oss sommaren går Nina Fållbäck Svensson ut i Tidningen Ångermanland 2 mars och säger "Vi har svårigheter med bemanningen", medans en privat rekryteringskampanj på initiativ av M Safaee samt läkare vid Sollefteå sjukhus verkar kunna lösa krisen på två dagar.

Så nu borde frågan ställas samt ett svar utkrävas av nedan nämnda ansvariga, hur denna prekära situation kunnat uppstå. Inger Bergström, tillförordnad landstingsdirektör 151102. Tidigare sjukhusdirektör i Sollefteå Nina Fållbäck Svensson, förvaltningschef för specialistvården i Västernorrland 151116 Leif Israelsson, länsklinikchef för kirurgin Johan Nilsson, länsverksamhetschef för ortopedin.

Håkan Lindberg

Granvåg, Sollefteå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel