Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stämningsfullt luciafirande i Brunnskyrkan

Det blev ett vackert och stämningsfullt luciafirande i Brunnskyrkan i Härnösand tisdagen den 16 december. Lucian Sidra Amir och hennes kamrater i den nionde årskursen vid Wendela Hellmanskolan förgyllde en stund på eftermiddagen för många medlemmar i HjärtLung- föreningen och Reumatikerna.

Ett 10- tal elever medverkade och blev en minnesvärd stund nu när julen står för dörren. Publiken bjöds på många vackra julsånger och applåderna var välförtjänta.

Bland de välkända och älskade sångerna fanns givetvis Luciasången samt även”Tänd ett ljus”, och ”Ljuset i advent”. Johanna Norberg sjöng solo med klar och vacker stämma.

Lucian hade som traditionen bjuder ljus i håret och tärnorna och stjärngossarna var försedda med ljus som spred ett milt sken framme på scenen.

Musikläraren Åke Dahlbäck är en kändis och rutinerad herre när det gäller lussandet.

- Den här gången har vi haft bråda dagar berättar Åke. Inte mindre än sex luciatåg har avverkats.

Hur det blir nästa år återstår att se. Åke har hunnit bli 66 år och har funderingar på att gå i pension, men förhoppningsvis dröjer det ännu några år. Luciafirande utan Åke har många svårt att tänka sig.

Över 40 år har han jobbat som musiklärare vid olika skolor i Härnösand. Många gånger har det fallit på hans lott att organisera lussandet vid äldreboenden, kyrkor och i andra sammanhang. Så var också fallet denna måndag den 16 december.

Efter lussandet i kyrksalen fortsatte festligheterna en trappa ned med julgröt, skinksmörgåsar och kaffe med pepparkakor.

Uno Gradin

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel