Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stämningsfullt luciafirande i Brunnskyrkan

Det blev ett vackert och stämningsfullt luciafirande i Brunnskyrkan i Härnösand tisdagen den 11 december. Lucian och hennes kamrater i den nionde årskursen vid Wendela Hellmanskolan förgyllde en stund eftermiddagen för många medlemmar i HjärtLungföreningen och Reumatikerna.

Annons

Ett 30- tal elever medverkade och blev en minnesvärd stund nu när julen står för dörren. Publiken bjöds på många vackra julsånger och applåderna var långa och välförtjänta.

Lucian hade levande ljus i håret och de många tärnorna och stjärngossarna var försedda med ljus som spred ett milt sken framme på scenen.

Musikläraren Åke Dahlbäck är en kändis och rutinerad herre när det gäller lussandet.

- Den här gången har vi haft bråda dagar berättar Åke. Inte mindre än elva luciatåg avverkades.

Hur det blir nästa år återstår att se. Åke har funderingar på att gå i pension, men förhoppningsvis dröjer det ännu några år. Luciafirande utan Åke har många svårt att tänka sig.

Över 40 år har han jobbat som musiklärare vid olika skolor i Härnösand. Många gånger har det fallit på hans lott att organisera lussandet vid äldreboenden, kyrkor och i andra sammanhang. Så var också fallet denna tisdag den 11 december.

Efter lussandet i kyrksalen fortsatte festligheterna en trappa ned med julgröt, skinksmörgåsar och kaffe med pepparkakor.

Åke Dahlbäck förgyllde sammankomsten med  julsånger till pianoackompanjemang. Allsång blev det också innan det var dags för deltagarna att leta sig hemåt.

Uno Gradin

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons