Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stämningsfull luciahögtid i Nätra kyrka

Det ordnades luciahögtid i Nätra kyrka. Nätra Hembygdsförening arrangerade i samarbete med Svenska kyrkan Nätra-Sidensjö och Bjästaområdets Samhällsförening samt med stöd av lokala företag.

De cirka 170 personerna som sökt sig till kyrkan denna kväll fick njuta av ett varierat musikprogram med solisterna Pernilla Häggström, Michaela Häggström och Jonathan Wåhlstedth. Som kompband fungerade musikerna Michael Linné, Håkan Johansson och Ola Wikström. Tommy Thelin och Linn Bodin hälsade välkommen och höll ihop programmet.

Komminister Jenz Larsson höll en luciabetraktelse. Ljuset dämpades effektfullt och ÖA/Lions Örnsköldsviks lucia med tärnor tågade in i kyrkan och skapade stämning med sin skönsång. Efter att luciatåget framfört sitt budskap och några välkända sånger och därefter tågat ut, fortsatte programmet med flera sånginslag.

Carita Abrahamsson från IOGT-NTO gjorde ett upprop för kampanjen ”Vit Jul”. Många tog även chansen att skriva på för den vid entrén. Alla barn som ville framförde två klassiker – ”Tomtarnas julnatt” medan de trippade fram i kyrkgången samt ”Bjällerklang” uppe på podiet framför altaret där alla fick varsin pingla att skaka och även en gammal bjällerkrans kom till användning.

Tommy Thelin med dotter Angelina framförde sin egen ”Tomterock”. Sista inslaget var ”Stilla Natt” där hela kyrkan sjöng med. Kollekt upptogs till Svenska Kyrkans julkampanj 2017 ”Jag är ett liv”. Marianne Wallgren från Nätra Hembygdsförening och Arne Själin från Bjästaområdets Samhällsförening framförde ett varmt tack till alla medverkande med en blomma och en kram.

Magnus Näslund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel