Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stämningsfull luciafest i Drömme

Som på många andra platser runt om i Nolaskogs har luciafirande arrangerats i Drömme i Sidensjö. Det var 53:e året i rad som lucia firades på Valhalla, dessförinnan var firandet på Drömme skola, så länge den fanns kvar, så det är verkligen en lång tradition.

Sidensjöskolans årskurs 3-4 svarade för ett mycket stämningsfullt luciatåg. Ett 20-tal barn med lucia, tärnor, stjärngossar och tomtar skred genom lokalen. Framme på scenen framförde de många av advents och julens kända sånger. Lucia, tärnor och tomtarna läste korta dikter med budskapet att nu är julen nära. När luciatåget tågade ut ur lokalen belönades de med varma applåder.

Fika serverades med saffransbröd och pepparkakor. En mängd lotter såldes, och då bland annat ”granlotter”, som också är en tradition i Drömme. Det är hemtillverkade lotter som blir i form av hjärtan som hängs upp i granen, och där barnen plockar sina egna lotter, sedan man betalt.

Navet i Drömmebygden är samlingslokalen Valhalla. Till förmån för lokalen har ett lotteri sålts och här förrättades dragning, och det blev sju lyckliga vinnare.

Arrangör var Drömme IOGT-NTO och Junis. En omfattande Junisverksamhet har bedrivits under 2019 med onsdagsträffar, barndans och sommaraktiviteter vid badplatsen. Alla nio Junisledare belönades med en symbolisk gåva.

Som avslutning kom tomten på besök och delade ut godispåsar till alla snälla barn. Från oss alla till er alla God Jul och Gott Nytt År.

Olle Häggström

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel