Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stal el från Trafikverket och körde rattfull – döms till fängelse

En man i 50-årsåldern drog en strömkabel från Trafikverkets mätarskåp till sin egen fastighet i Örnsköldsvik. Mannen har även tillsammans med en kvinna tagit droger och kört rattfull. Nu döms de för flera brott.

Under 2016 har mannen, som äger en fastighet i Örnsköldsvik kopplat förbi elmätaren för att strömförbrukningen inte skulle registreras. Han har dragit en strömkabel från Trafikverkets mätarskåp till sin fastighet och sedan lagt kabeln i gräset.

I augusti 2016 stoppades 50-åringen tillsammans med en kvinna i Stockholm. Polisen noterade då att mannen saknade giltigt körkort och att de båda var narkotikapåverkade. När de båda klev ur bilen kastade kvinnan ett fodral på sätet. Som sedan visade sig innehålla narkotika.

Mannen har sagt i förhör att det var hans fodral och att kvinnan inte hade något med det att göra. Han menar att han självmedicinerade amfetamin för en sjukdom.

Tingsrätten bedömer att narkotikan tillhört både 50-åringen och kvinnan. Fordonet som mannen körde vid tillfället kommer att förverkas, för att förebygga fortsatt brottslighet. Tingsrätten finner också att det är styrkt att mannen olovligen avlett elektrisk kraft från Trafikverkets mätarskåp.

Han döms därför för olovlig kraftavledning, flera fall av narkotikabrott, olovlig körning och grovt rattfylleri. Kvinnan döms för narkotikabrott och tillåtande av olovlig körning. Påföljden för de båda bestäms till fängelse, nio månader för mannen och fem månader för kvinnan.

FLER NYHETER:

Storbrand i Domsjöfabriken – allmänheten varnades

För Plus-kunder: Spaden i jorden för supersurf på landsbygden – här är orterna som får fiber nästa år

Modostjärnan ger sig in i debatten om lättare puckar i damhockeyn – och hennes svar är helt fantastiskt

För Plus-kunder: Se när det största planet någonsin landar i Ö-vik: "Vi var tvungna att räkna på det"

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.