Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stafford bakom FBK-segern

Annons

Garrett Stafford värvades som Färjestads ledande offensiva vapen från backplats.

Amerikanen levde inte upp till förväntningarna i höstas. Nu har Stafford gjort två mål på två matcher.

Jag ska vara en producerande back, sade Stafford efter 2-1-segern mot AIK.

Färjestad tappade efter förra säsongen succébacken Chris Lee till KHL. Karlstadslaget hittade ersättaren i AHL - en 33-årig veteran i Garrett Stafford.

Han fick en skral inledning på säsongen och drabbades av en hjärnskakning redan i den fjärde matchen. När han väl kom tillbaka i spel så visade han inte prov på någon större offensiv kapacitet.

Säsongens första fullträff kom mot Brynäs i lördags. På onsdagskvällen sköt han det matchvinnande 2-1-målet mot AIK.

Jag har inte varit frisk förrän nu. Jag hade magproblem i slutet av förra säsongen och kunde knappt träna på gym i somras, sade Stafford.

Det först nu han börjar visa sitt rätta jag i SHL. Segermålet kom i den andra perioden som Färjestad dominerade klart.

Vi hade kontroll på matchen, men borde ha gjort fler mål, sade Stafford.

Karlstadslaget vann skottstatistiken med hela 45-26. Färjestads första mål, till 1-0, stod backkollegan Ville Lajunen för.

Att anfallarna blev utan mål gladde inte tränaren Leif Carlsson.

Vi skapade alldeles för många lägen och chanser för att den här matchen ska vara jämn i den tredje perioden, sade Leif Carlsson.

Den stora skillnaden mellan lagen var att FBK hade fler anfallsvapen. AIK satte för stor tilltro till formationen Mattias Janmark, Teemu Ramstedt och Björn Melin.

Det var bara ett mål upp i den tredje perioden. Meningen var att vi skulle skapa lägen i perioden, men Färjestad var för starka och tryckte tillbaka oss i stället. Vi fick inte den energi som vi skulle behövt ha, sade Rikard Franzén, tränare i AIK.

Färjestad passade i den första periodpausen på att presentera ett nygammalt nyförvärv i form av Magnus Nygren. FBK lånar 23-åringen, som är den offensiva backpjäs som Karlstadslaget saknat i höst, resten av säsongen från Montreal.

Mer läsning

Annons