Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stadsfesten och dansbandsfestivalen samarbetar

Härnösands Stadsfest och Dansbandsfestival slår påsarna ihop.

I dagarna tio ska Härnösand blomma ut – först som dansbandsmekka och sedan som stadsfestival.

Annons

Som Allehanda Nöje tidigare berört, så inleder nu femårsjubilerande Härnösands Stadsfest och nystartade Härnösands Dansbandsfestival ett samarbete.

– Det känns helt självklart att vi har detta samarbete, vi har en god erfarenhet som gör att Dansbandsfestivalen inte behöver göra de missar vi gjorde när vi var ny och vi får in nya idéer och såväl ekonomiska som pratiska fördelar med samverkan, säger Marcus Palmqvist, Härnösands Stadsfetsbolag.

Samarbetet kommer att innebära att man tillsammans bygger upp området och hyr material ihop. Dessutom kommer man att jobba med en gemensam marknadsföring och tillsammans bygga upp det nya restaurangkonceptet i form av Food Court.

– Vi är givetvis mycket tacksamma att vi kan få ta vara på Stadsfestens rutin och kontaktnät gällande festivalområdet. Vi känner också att genom våra kontakter kan vi tillsammans få två fantastiska festivalhelger i Härnösand, säger Thomas Falkenström, med i arrangörsstaben till Dansbandsfestivalen.

Arrangörerna kommer att jobba med två olika koncept där Dansbandsfestivalen bygger på just dans och att man lockar dansband samt publik från hela landet. Härnösands Stadsfest kommer att behålla sin profil där man jobbar med något för alla generationer i form av underhållning och kringarrangemang. Stadsfesten kommer dock att ta bort sin dansbandsdel.

– Vi ser inte Dansbandsfestivalen som någon konkurrent utan partner där vi tillsammans kan hjälpas åt och få ut än mer av båda evenemangen, säger Mikael Tallbacka, Härnösands Stadsfestbolag.

Tanken är alltså att Härnösand ska blomma ut mellan 15 och 24 juli. Dansbandsfestivalen arrangeras 15–17 juli och Härnösands Stadsfest 22–24 juli.

– Vi arbetar enskilt med våra evenemang men allt som går att samverka med kommer vi att göra det och vi kommer tillsammans att kunna ge ett utbud som tidigare aldrig kunna ha getts i Härnösand, säger Fredrik Öström Dansbandsfestivalen.