Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Städkväll på badplats i Drömmebygden

När nästan ett 50-tal personer samlades på Drömme Badplats måndag den 8 juni var ledorden arbete, stolthet och gemenskap. Det var städkväll och Roland Thelin fördelade arbetet.

Sju personer gick med röjsågar som grästrimmer, otaliga krattade och bar kvistar, bastu och omklädningsrum skurades, en traktor körde skräp som krattats upp och en traktor körde betesputs på de stora ytorna. Några förberedde kvällens förtäring med fika och korvgrillning. Mången personer gör ett gott arbete så efter en dryg timme var arbetet avklarat.

Till badplatsen anlände Hans-Erik Näslund och Göran Hällström från Hela Sverige ska leva Västernorrland och Linnea Egnor Byström från Örnsköldsviks kommun. I slutet av maj fick vi i Drömmebygden det glädjande beskedet att vi utsetts till Årets By i Västernorrland 2020. Detta i konkurrens med över 15 andra nomineringar, och nu var det dags för utdelning av priset.

Hacke ( Hans-Erik) läste upp motiveringen:

Drömmebygden kännetecknas av ett starkt lokalt engagemang över generationsgränserna, ett resultat av ett utvecklat samarbete mellan Drömmebygdens Intresseförening, Drömme IOGT-NTO och Föreningen Valhallalokalen. Valhalla är navet – vävstuga, möten, teatersalong och inte minst studiecirklar på temat Framtidens By.

Ordförande från de tre föreningarna Lennart Bylund, Olle Häggström och Roland Thelin fick motta utmärkelsen i form av en skylt ”Årets By 2020”, diplom, en blomsteruppsättning och en check på 15 000 kronor. Skylten placerades redan dagen efter vid infarten till byn från Sollefteåvägen. Vad pengarna skall användas till skall beslutas i demokratisk ordning, men det pratas om en fest och naturligtvis fortsatt utveckling av bygden. Vi i bygden känner stolthet över att fått motta denna utmärkelse, som ger inspiration till fortsatt arbete med bland annat, den jordnära byn, den lekande byn och utveckling av olika former av kulturarrangemang.

En viktig del i ”Drömmeandan” är den sociala gemenskapen, och nu var det dags för fika och korvgrillning. Det fördes många samtal, där det gällde att tänka på avståndet på grund av coronapandemin, men kanske ännu viktigare att mötas.

Med denna kväll var några av de nyinflyttade till bygden som uttryckte sin glädje och tacksamhet att fått bosätta sig i en så vacker bygd, med en så fin gemenskap och sammanhållning.

Olle Häggström,

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel