Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stabil vinst för Junsele

/

Junsele fortsätter att övertyga i division tre. I går avfärdade man tämligen enkelt Alsen på bortaplan med stabila segersiffrorna 3–1 (0–1).
– En skön seger speciellt med tanke på den jobbiga bussresan, säger Junseles Kevin Spires.

Annons

Junsele går i och med segern upp på samma poäng som Friska Viljor och med en omgång kvar av vårsäsongen ser laget ut som en allvarlig utmanare om seriesegern.

– Naturligtvis är vi jättenöjda med vårsäsongen hittills och att vara uppe i toppen, säger Kevin Spires som också skickar en passning till toppkonkurrenten FV;

– Jag är inte imponerad av det jag sett av dem och det ska bli kul att se om dem klarar av pressen som serieledare.

Gårdagens tre poäng var som så många gånger tidigare den här säsongen för Junsele en seger signerad laget – men med lagets skyttekung Lewis Little som tungan på vågen.

– Lewis är grym och har varit fantastisk hela säsongen, berömmer Spires 23-årige anfallaren som i och med sina mål i går ligger tvåa i skytteligan bakom Kramfors Petter Thelin.

Efter en jämn och tät första halvlek var det Junsele som hade kommandot målmässigt i halvtidsvilan. En bit in i den andra halvleken gjorde Alsen allt för att hålla sig kvar i matchen och kvitterade också underläget – men Lewis Little kunde göra sitt och Junseles andra kort därefter.

– Vårt andra mål är lite turligt men överlag är vi trots allt det bättre laget, säger Spires och fortsätter;

– Förutom den tunga bussresan hade vi också flera spelare borta så våra förutsättningar var inte de bästa.

Men laget tog trepoängaren och det kanske kan bli en återkomst i division två redan till nästa säsong. Något Spires tidigare har pratat om som lagets målsättning.

– Absolut, men nu är det sista våromgången nästa helg så det gäller att vara fokuserad där och inte tappa onödiga poäng, avslutar han.

Matchfakta

Herrar Div. 3 Mellersta Norrland

Alsen–Junsele 1–3 (0–1)

J: Lewis Little (16, 67), Kuwin Otis (81)

A: Lars Danielsson (60)

Domare: Joakim Nilsson, Östersund

Annons