Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stabil trepoängare för SIK

4–0 tycks vara ett gångbart resultat för Själevad.

På torsdagen tog laget ännu en skalp i division 1, när Umedalen besegrades med nämnda siffror på Skyttis.

– Men vi kan mycket bättre, menar tränaren Tommie Andersson.

Själevad inledde säsongen i division 1 Norrland med att släppa in två mål i första halvlek hemma mot Alvik i premiären.

Därefter har laget spelat fem halvlekar, gjort tio mål – och tagit sju poäng.

2–2 mot Alvik följdes upp av 4–0 borta mot Piteå, och i torsdagens möte med Umedalen blev det alltså än en gång 4–0.

– Det blev enkelt om man tittar till siffrorna. Men spelmässigt kan vi mycket bättre. Det var många misstag och lite för mycket "hawaii" för min smak, säger Tommie Andersson efter segern mot Umedalen.

Första halvlek bjöd inte på många farligheter, åt något av hållen, men Själevad kunde ta ledningen när Josefin Larsson – något av matchens förgrundsfigur – fint jobbade fram bollen till en fristående Moa Eriksson framför mål.

Det var i stort sett den enda riktiga målchansen under de första 45 minuterna.

– Det var många bortskänkta bollar från vår sida, menar Tommie Andersson. Försvarsbiten kändes bra, men vi bjöd på för mycket när vi hade bollen i anfallsbiten. Samtidigt – jag tar hellre en vinst och har mer att hämta, än tvärtom. Och det känns som att vi är på rätt väg.

Ja, visst blev det en vinst till slut – en odiskutabel sådan. Själevad hade fortsatt bra kontroll över Umedalen i andra halvlek och kuggade i bättre i den egna offensiven.

1–0 blev till 2–0 när Moa Eriksson nickade in bollen efter en tidig hörna, och sedan ville inte Josefin Larsson vara sämre i målprotokollet än Eriksson, utan skickade in två bollar även hon.

– Vi har egenskaper som gör att vi kan vinna även när vi inte spelar på topp, konstaterar tränare Andersson.

– Vi släpper inte till speciellt mycket, om ens någonting. Men som tränare vill man gärna se mer av det som vi tränar på och det spelsätt som vi vill genomföra. Vi vill vara ett konstruktivt lag och vill spela mycket längs marken.

Motståndaren, Umedalen, hade två raka segrar i säsongsupptakten och tvålade senast dit seriefavoriten Assi på bortaplan.

– Jag är lite överraskad över att det gick så enkelt. Vi mötte dem i en träningsmatch för några veckor sedan. Då vann vi med 2–0 men då var både Umedalen och vi mycket bättre än i dag, säger Tommie Andersson.