Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stabil insats av Hörnblad

Lisa Hörnblad visade jämnhet i svenska mästerskapet. Ett brons och två sjätteplatser var topparna.

Lisa Hörnblad, 20, från Höga Kusten Alpina inledde SM med att ta brons i störtlopp. Fartgrenarna avgjordes i Duved. Hörnblad blev sexa i super-G. Hon hade 57 hundradelar upp till bronset. I superkombinationen, ett åk i super-G och slalom, kom Lisa Hörnblad på sjätteplats.

SM fortsatte i Funäsdalen. Lisa Hörnblad var åtta i storslalom. Avståndet till medalj var 72 hundradelar. Hon kom på 14:e plats i slalom.

Sandra Näslund från Kramfors AK slutade tia i störtlopp och elva i super-G. Hon var 13:e i superkombinationen. Näslund är ju en av världens bästa i skicross.

Louise Sedin, 19, från Friska Viljor åkte alla grenar i SM. Hon blev 34:a i störtlopp, 30 super-G, 22 i superkombination, 46 slalom och 42 storslalom.

Kajsa Kling från Åre SLK tog guld i störtlopp, super-G, superkombination och storslalom.

Lukas Andersson från Friska Viljor visade fin jämnhet vid ungdoms-SM i Idre. Han var tia i störtlopp i H16. Han hade 57 hundradelar upp till bronset. Andersson blev elva i super-G, 73 hundradelar från en bronspeng. Lukas Andersson åkte in på tiondeplats i storslalom.

Ida Berglund, Sollefteå AK, kom på 13:e plats i D15 i Super-G. Felicia Vallmark från Bjästa AK slutade på 15:e plats i D16.