Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SSU Örnsköldsvik: Vi kämpar varje dag för ökad jämlikhet och framtidstro

Politik gör skillnad. Rekordmånga unga i arbete, högre studiebidrag och avgiftsfri kollektivtrafik kom inte av sig självt. För det är jag inte nöjd. För det duger inte att ojämlikheten ökat i ett av världens rikaste länder. Det duger inte att välfärden sviktar och otryggheten brett ut sig.

Så ska det inte vara. Det ska inte spela någon roll om du föddes i Sverige eller nyss kommit hit, om du bor i centrum eller flera mil från stan, om du är tjej eller kille, om du är gay eller straight. Därför vill SSU:

• Göra skolan rättvis. Oavsett var du bor eller kommer ifrån ska du ges samma chans att lyckas i skolan.

• Stoppa den psykiska ohälsan. Unga mår allt sämre och samhället har gjort för lite för att vända trenden. Tills nu. Det har knappast undgått någon hur SSU drivit på i denna fråga mycket länge. Nu är det vårt parti som tagit på sig ledartröjan. Sällan har jag varit så stolt som socialdemokrat.

• Förbättra integrationen och bryta segregationen. I Sverige ska det inte finnas vi och de. Här finns bara vi. Vi ska ge alla människor reella möjligheter att lära sig svenska, utbilda sig, och att etablera sig på arbetsmarknaden. Alla som kan jobba ska jobba.

• Bekämpa sexualbrotten och dess orsaker. Vi ska säkra tryggheten för alla unga oavsett var en bor.  Polisen ska ges resurser, straffen för sexualbrott ska skärpas, det förebyggande arbetet ska stärkas. Du ska känna sig trygg på gatan, i skolan och på nätet.

• Kraftfullt möta klimatutmaningen. Vi ska möta klimatutmaningen med smarta, gemensamma och långsiktiga lösningar. Medan liberaler försökt få oss alla att tro att vi ska lösa alla problem själva tror vi socialdemokrater att klimatutmaningen endast kan lösas genom gemensamma ansträngningar. Och för den delen ska det inte innebära att vi som bor på landsbygden ska drabbas hårdare.

SSU är Örnsköldsviks och Sveriges största feministiska och antirasistiska ungdomsförbund. Vi kämpar varje dag för ökad jämlikhet och framtidstro.

Makten ligger i dina händer. Vi gläds åt att investera för framtiden.

Samtidigt vill den samlade högern, med M och SD i spetsen, få oss unga att tro att det är ofrånkomligt att möta framtiden med försämringar, med lägre ambitioner. De gick till val på en otrygghetschock, med sänkta löner, höjda hyror och försämrad anställningstrygghet.

Vi vet att det inte går att backa in i framtiden.

Makten ligger i dina händer. Vi gläds åt att investera för framtiden. Vi vill satsa på unga och äldre, på bygd och stad, på skola och sjukvård, mot brottsligheten och miljöproblemen och segregationen. Håller du med? Gör som tusentals andra: gå med i SSU!

Vi vill skapa ett Sverige som håller ihop.

Vi är starkare tillsammans.

Emil Nordfjell (S)

Ordförande SSU Örnsköldsvik

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel