Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spyker intresserat av Saab

Annons

Sportbilstillverkaren Spyker är intresserat av Saab.

Vi för just nu samtal med General Motors. Det är all information jag kan lämna, säger Spykers talesman Mike Stainton till nättidningen E24.

En talesman för börsnoterade Spyker Cars, som efter drygt 70 år i träda väcktes till liv igen år 2000, bekräftar sitt intresse för Saab även för TT.

Bolaget har sina rötter i 1800-talets produktion av diligenser och var i sin tidigare tappning liksom Saab en tillverkare av flygplan och flygmotorer.

Bolaget har i dag 135 anställda i sin anläggning i Zeewolde, Nederländerna. Men produktionen är i samband med ett besparingspaket dock på väg att flyttas till underleverantören CPP i Coventry, Storbritannien.

Precis som avhoppade Koenigsegg tillverkar och säljer Spyker mycket få bilar.

General Motors styrelse har givit Saab Automobile en chans till. Men tidspiskan viner. På bara en månad ska potentiella köpare skärskådas - annars hotar nedläggning. De flesta tolkade ändå beskedet positivt. Socialdemokraternas ledare Mona Sahlin (S) säger att hon ger regeringen sitt stöd.

Nu är det nationell samling för Saab och Trollhättan som gäller, nu gäller tempo i Trollhättan. Vi har 30 dagar på oss att hjälpa till så att Saab har en framtid.

Sahlin lovade att till 100 procent sluta upp bakom Saab och även bakom den borgerliga alliansregeringen för att ta tillvara chansen som givits att rädda Saab.

Nu gäller det att alla parter hjälps åt. Regeringen ska veta att vi i oppositionen ska göra allt för att lotsa igenom förslag i riksdagen som stödjer svensk fordonsindustri.