Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spyker förlänger tidsgränsen

Annons

Spyker Cars förlänger tidsgränsen på obestämd tid för GM att svara på det nya budet på Saab, enligt ett pressmeddelande från Spyker.

Vi ville ha en reaktion från GM, vilket vi nu fått. Därmed kan vi nu ta bort tidsgränsen, säger Spykers vd Victor Muller till Svd.se.

Förlängningen kommer efter att han har suttit i möte med representanter från GM i kväll.

Eric Geers, informationschef vid Saab Automobile är försiktigt hoppfull.

För oss är det viktigt att det finns en fortsatt dialog mellan intressenter och GM. Och vad slutsatsen blir, vi får hoppas. Det är bara att vänta, säger han till TT.

Det har varit en omtumlande dag för alla som följer Saabs öde. Rykten har gått om fler intressenter, bland annat ett egyptiskt investmentbolag, enligt TV 4 Nyheterna Väst.

De intresserade slussades vidare till Deutsche Bank, som skött hela försäljningsprocessen åt General Motors. Om det främst är lycksökare blir bankens och GM:s sak att avgöra.

Det kom ny info i går om eventuella nya intressenter på Saab men det är sådant som GM ska hantera, sade näringsminister Maud Olofsson på dagens presskonferens på näringsdepartementet.

Regeringen gör nu en extra satsning på 542 miljoner kronor till stöd för jobb och omställning riktade mot Trollhättan och Västra Götalandsregionen. Satsningen handlar om innovation, utbildning och arbetsmarknadsåtgärder, men innebär inga nya pengar utan en omfördelning.

Vi hoppas, även om det är ett litet halmstrå, att det ska gå att lösa Saabfrågan, men jag vill poängtera att det är ett mycket svårt läge, sade näringsminister Maud Olofsson.

Enligt Svd.se innehöll Spykers nya bud förändringar i ägarstrukturen. De kontroversiella ryska storägarna fanns inte längre med. Att GM sade nej till det förra budet kan ha berott på att GM inte vill släppa känslig teknologi till ryska intressen.