Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spring Erom snabbast på Solvalla

Annons

Spring Erom vann årets sista Gulddivisionsfinal. Nu väntar troligen en tripp till Frankrike och internationellt motstånd på Vincennes-banan i Paris.

Canaka BF, som vann stoeliten på Solvalla, är också på väg till Frankrike.

Spring Erom slog igenom som fyraåring då han vann hela elva lopp på bara 18 starter. Han segrade i kval till derbyt men galopperade i finalen. Han var nära att vinna Breeders Crown i Eskilstuna men fick ge sig knappt mot Yeild Boko.

Efter den starka fyraårssäsongen var Spring Erom på väg att säljas till franske stortränaren Fabrice Souloy.

Man hittade något på röntgenplåtarna som inte var perfekt och då halverade Fabrice budet. Därmed var det inte intressant för oss, berättar Håkan Olofsson.

Fjolåret spolierades

2010 var ännu ett toppår men på hösten blev Spring Erom skadad och fjolåret blev spolierat med endast fem starter.

I år har Håkan Olofssons stjärna kommit tillbaka på ett väldigt bra sätt men inte haft den rätta turen i några av de stora loppen. Förstapriset i lördagens Guldfinal var 500 000 kronor och är den högsta prissumman som sjuåringen vunnit i ett lopp.

Det kändes väldigt skönt att få vinna det här loppet. Erik (Adielsson) körde ju perfekt och kunde överta ledningen på första långsidan. Hästen har varit bra hela året och vi jobbar hårt med att hålla honom fräsch, säger Olofsson.

Spring Erom har ett perfekt lopp (Prix de Luxembourg) på Vincennes den 26 januari med 55 000 euro i förstapris. Därefter är Prix de la Marne 3 februari och Prix de Gravelle 21 februari passande uppgifter.

Vi har planer på att tävla i Frankrike i vinter, men först vill jag se hur hästen tagit det här loppet och sedan ta ett snack med ägarna, säger Olofsson sedvanligt försiktig.

20 år av travsegrar

För Erik Adielsson var det fjärde segern i sjunde försöket bakom Spring Erom.

Jätteroligt att få vinna. Det är på dagen 20 år sedan som jag vann mitt första travlopp, sade Adielsson som snart är uppe i 4 000 segrar.

Canaka BF vann V75-1 med Jorma Kontio i sulkyn. Stoet avgjorde säkert efter en rykande spurt över upploppet.

En synnerligen viktig seger för Kontio som därmed avgjorde kuskligan på Solvalla. Finländarens första championat på banan. Han vann med 91-89 mot Örjan Kihlström.

Canaka BF har flera fina uppgifter i Frankrike i vinter.

Mer läsning

Annons