Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spretig handel på Wall Street

New York-börserna drog åt olika håll på onsdagen. Nya jobbsiffror lade sordin på stämningen bland investerarna. Nasdaq fick sig dock en skjuts av positiva försäljningssiffror för näthandeln.

Dow Jones industriindex sjönk med 0,2 procent till 10 452,7 och Nasdaqs kompositindex steg med 0,4 procent till 2 185,0.

ADP Employer Services rapport om arbetsmarknaden sänkte humöret på Wall Street. Den visade att antalet arbetstillfällen hos privata arbetsgivare minskade med 169 000 i november. Det var visserligen en förbättring jämfört med månaden innan, men ändå sämre än vad marknaden hade väntat sig.

Regeringens statistik visade att bensin- och råoljelagren vuxit oväntat, vilket ledde till fallande oljepriser och resulterade i en tuff dag på börsen för energibolagen. Oljebolaget Exxons aktie sjönk med 0,3 procent.

Även bankaktierna fick sig en törn på grund av pågående diskussioner om skärpt lagstiftning för handel med derivat, vilket skulle leda till minskade intäkter. Bland annat föll landets näst största bank, JP Morgan, med 0,7 procent.

Nasdaq-börsen steg bland annat på uppgifterna om att handeln på nätföretagens särskilda shoppingdag Cyber Monday ökade med fem procent i år jämfört med förra året. Näthandelsjätten Amazons aktie ledde uppgången och ökade med 2,7 procent.