Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sprängdåd utanför italiensk polisbas

En polis och en annan man, utpekad som angripare, skadades när en sprängladdning exploderade på måndagen utanför en halvmilitär polisförläggning i Milano i norra Italien, meddelar polisen i staden.

Enligt massmedierapporter var angriparen en 35-årig libysk medborgare som skadades svårt i handen vid explosionen. Hans tillstånd beskrevs som allvarligt. Den andre skadade, en 23-årig karabinjär, fick lättare skador av glassplitter. Karabinjärerna är en av Italiens två halvmilitära poliskårer.

Vittnen uppgav att angriparen hade ropat på arabiska när han försökte ta sig in i förläggningen. Enligt vissa uppgifter skulle han också ha skrikit "Ut ur Afghanistan", men detta förnekades av polisförläggningens chef, överste Valentino De Simone.

Tv-kanalen Sky TG-24 rapporterade att den exploderande sprängladdningen var "rudimentär och rätt klen". En AFP-fotograf sade att förläggningen föreföll oskadd.