Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spotify årets Google-hit

Annons

Svenska musiktjänsten Spotify och Googles översättningstjänst translate är de sökord som har vuxit mest i popularitet på svenska Google i år. Men även tristare ord som deklaration och betalningsanmärkningar hamnar högt upp på listan.

Google tycker sig se spår av lågkonjunkturen i årets svenska Google-sökningar. Svenskarna har intresserat sig mer för SJ:s hemsida och budgetflygbolag som Ryanair och Norwegian under året än tidigare år. Vi har också sökt mer efter orden deklaration och betalningsanmärkningar.

Globalt var Michael Jackson det sökord som växte snabbast i popularitet under året, med låten Thriller som mest sökta låt.

Även artisten Lady Gaga och Twilight-filmen New Moon är några av de sökord som ökat mest i världen under året.

Även i Sverige googlades Michael Jackson mer än tidigare men listan över underhållningssökord i Sverige toppas av TV4, med Idol på fjärde plats och Spotify däremellan.

Om man vänder blicken mot mat- och dryckestrender globalt märks det att det nyttiga acaibäret ökar i popularitet, liksom så kallade mocktails, alltså alkoholfria cocktails. En annan tydlig dryckestrend är att allt fler söker efter kaffemaskiner som Nespresso och Senseo.