Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sportlovskul på Edenborg

Snö eller inte snö har varit frågan hela veckan innan sportlovet för Edenborgs kultur- och arrangemangsförening av Edenskidan på sportlovets fettisdag. Men det blev ingen skidtävling som det varit traditionellt i säkerligen över 70 år. För snön kom inte förrän dagen innan och då var det för sent! Nätraälven Skog hade skänkt nya nummerlappar men de kommer förhoppningsvis till användning nästa år.

Det blev istället sportlovskul med frågesport för 51 barn tillsammans med föräldrar uppdelade på 18 lag uppe på Trollstigen med gömda tomtar, gissning på vikten på geten som stod och betade längst upp i skogen, kluriga djur och knepiga fåglar och kasta bollar i hink. När resultaten räknats fick alla barn diplom.

Inne i Edenborg serverades för över hundratalet vuxna och barn hembakade semlor i olika valörer, varm choklad, saft och kaffe. Varm korv, bröd och festis som ett matföretag i Bjästa skänkt så generöst gick åt som smör i solen.

Allra sist kom den efterlängtade dragningen på lotteriet för både barn och vuxna med många jättefina skänkta vinster och tack säger vi alla till Edenborgs kultur och arrangemangsförening som lagt ner ett så stort arbete för att ge alla i Överbygden en härlig folkfest i vårvintern.

Ingegerd Grimell

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel