Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zuccarello om Skröder "Han är min reservpappa"

/

Äntligen återförenade, men det hjälpte inte Norge. Kanada vann som väntat premiärmatchen

– Mats är sig lik, han har inte vuxit någonting, säger Per-Åge Skröder och garvar.

Annons

Efter det att Mats Zuccarello (Aasen nämns numera inte längre) lämnade Modo våren 2010 för NHL och New York Rangers har det inte blivit många minuter tillsammans med gamle radarpartner Per-Åge Skröder, inte i tävlingsmatcher i alla fall.

Men i OS i Sotji matchas polarna i ihop i power play och de var inne på Norges enda mål när Norge föll med anständiga 3–1.

– Det är inte nu vi ska vara som bäst och det är inte Kanada vi ska slå, säger Zuccarello som skiner upp när han pratar om Skröder.

– Per-Åge är sig lik, han bara kör. Den enda skillnaden från Modotiden är väl att han har blivit så mycket äldre, han är min reservpappa här i landslaget, säger Zuccarello och ler stort.

Det är inget snack om att Mats Zuccarello är den stora stjärnan i norska laget och Skröder är väldigt imponerad av sin lagkamrat.

– Det är fantastiskt att se vilket lugn han har och hur skicklig han är med pucken.

Hur stor är han i Norge?

– Inte Northug-klass än, men jag såg att han var tredje mest klickad på nätet av de norska idrottsmännen. Han är nog snart lika stor som Espen Knutsen, säger Skröder.

Sportbladets NHL-expert Per Bjurman som följer New York Rangers är väldigt imponerad.

– Han är populärast av alla hos Rangersfansen och han har varit Rangers bäste den här säsongen.

Per-Åge Skröder skadades i första matchen mot Kanada i Vancouver-OS då han tacklades av Drew Doughty och fick bryta turneringen. Nu åkte han på en ny rejäl propp av Los Angeles-backen, men den här gången gick det bättre.-Ja, jag fick en propp igen, allt är sig likt i OS-hockeyn, ler Skröder.

Mer läsning

Annons