Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Zlatan har inte visat nå´t ännu”

Örnsköldsvik. Snart börjar festen med stort F borta i Asien.
Miljoner svenskar kommer att sitta bänkade framför TV-apparaterna tidigt på morgnarna.
Hur ska det gå för de blågula är den stora frågan?

Annons

Vi tog reda på det och frågade två rutinerade spelare från Örnsköldsviks bästa lag på herr- och damsidan. Lagens äldsta och klokaste spelare... Vi får väl se efter VM.
34-årige Christer Forsberg, anfallare/mittfältare i division II-laget Friska Viljor. Han är den riktige Foppa fick smeknamnet före den andra.
Målvakten Magdalena Magda Åstrand, 26, i division I-laget Själevad.

Frågorna som vi ställde till Christer och Magdalena var följande:
1. Blir den här VM-turneringen som 1990 fiasko efter tre 1-2-matcher eller 1994 succé med brons?
2. Vilka ska bilda mittlås och varför?
3. Hur viktig är Fredrik Ljungberg?
4. Ska Zlatan spela från start i anfallet?
5. Saknar du någon i VM-truppen?

Christer:
1. Mitt emellan. Mycket avgörs mot England i första matchen. Den blir avgörande för hela turneringen.
2. Olof Mellberg och Patrik Andersson. Patrik är gjuten. Mellberg har den platsen i Aston Villa och gör det bra där. Han är snabb som behövs mot de kvicka forwards som finns i alla lag som vi ställs mot i gruppspelet. Jag kan inte förstå att förbundskaptenerna envisas med att köra Johan Mjällby som mittback. Han kan användas som defensiv mittfältare i stället.
3. Han är viktig men får inte överskattas. Men han har inte lyckats i landslaget och det gäller att han stiger fram nu. Det gäller också att han får de rätta passningarna i sina djupledslöpningar, och det ska förhoppningsvis Anders Svensson se till.
4. Det tycker inte jag. Han kan vara en grym inhoppare, men har inte visat någonting ännu som kvalificerar honom att spela från start. Zlatan är en perfekt inhoppare som kan röra om lite.
5. På det stora hela är det ett rätt lag. Kanske borde man tagit med Kim Källström (Djurgården), mest för att han ska se och lära. Dessutom visa att spelare från allsvenskan också är bra.

Magdalena:
1. Mycket hänger på Englandsmatchen, poäng där och mycket är vunnet. Men ser man på papperet ska Sverige inte ha någon chans i gruppen, men det är typiskt svenskt att lyckas bra när det ser som mörkast ut.
2. Patrik Andersson och Olof Mellberg. Men det kommer tyvärr inte att inträffa. Patrik är lugn och har bra spelförståelse. Mellberg skulle komplettera bra, eftersom han är snabb och bra på huvudet. Dessutom är ju Mellberg van att spela på den platsen.
3. Det är stor skillnad på hans roll i Arsenal och landslaget. Han har mer gratis i Arsenal, tänker på omgivningen. Men sett till hans kvalitéer är han en komplett spelare. Han hör till en av de två tre viktigaste i landslaget. Är dessutom en spelare som kan växa med uppgiften, blir bättre med uppmärksamhet.
4. Nej. Han är bättre som inhoppare än så länge. Börjar han från start blir han för loj. Jag litar på Larsson och Allbäck.
5. Jag måste säga att det hade varit kul att sett Jesper Blomqvist. En joker precis som Zlatan. Jeppe kan komma in och förändra en matchbild.

SÖREN HÄGGKVIST

Mer läsning

Annons