Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yahoo Hornline vann uttagningsloppet till SM

/
  • Yahoo Hornline och Ingvar Nyberg vann uttagningsloppet till amatör-SM, Dannerokusken svarade för en smart styrning.
  • Device och Per Linderoth landade på fina 1.13,9 över 2660 meter, en fin prestation av nioåringen.

Hemmakusken Ingvar Nyberg och Yahoo Hornline vann uttagningsloppet till amatör-SM.
Det var kanske inte bästa hästen, men den smartaste kusken - nu väntar semi- och en eventuell final nere på Åby.

Annons

– Jag hade lite förhoppningar i alla fall, det blev skapligt tempo och vi fick ett bra lopp.

Yahoo Hornline tog hand om spetsen, men Ingvar Nyberg valde att släppa till Speedy Goldina, som öppnade halvvarvet fort, 1.12,5. Sedan kom Dusty Wind med Mikael Isaksson med en kortspeed och satte en våldsam press på ledaren. Bakom låg Ingvar Nyberg invid sargen och bidade sin tid när konkurrenterna duellerade.

– Jag vek ut i sista sväng, det var en fin häst som kämpade bra. Där har tränaren Angelica Wallin från Kramfors gjort ett bra jobb. Nu ska det bli kul att åka till Åby.

I det första V5-loppet duellerade far och son, Robert Bergh och Niclas Westerholm med Simoun utvändigt pressande på Mellby Vargtass. Det kostade och efter 2000 meter blåste Device och Per Linderoth förbi till en överlägsen seger, nioåringen som tränas av Håkan "Hockey" Eriksson vann på 1.13,9 över fullvuxna 2660 meter och voltstart.

– Han har gjort ett bra jobb, jag behövde aldrig ta fram körspöet och inte heller rycka tussarna, berömde Linderoth.

I den andra V5-avdelningen visade Nordsjö Douglas varför hästen bara stod i oddset 1,32, från tillägg blåste han till ledningen och vann helt ohotad.

– Den sista veckan har det klickat till bättre, han tränar med mina allra bästa som tjänat dubbla miljonen och gör sig gällande där, berömde Bergh sin springare som krånglat en del i karriären tidigare.

Avdelningen tre blev ett riktigt race trots full distans där hästarna avlöste varandra i täten, med 1000 meter kvar fick Amino Håleryd ta över ledningen och där stannade Per Linderoths häst.

– Vilket race de kör, kul att få tävla mot oberäkneliga konkurrenter. Hästen värmde bra och har behövt tid för att hitta rätt.

Andrea Slogum och Kenth Åkerlund stod för dagens V5-skräll till 26 gångerna pengarna och Henrik Svensson avslutade V5-omgången genom att lotsa Bella Donna till vinst.

1252 personer hade kommit till Danneros säsongsavslutning och de kunde också konstatera att Bergsåkers Ulf Ohlsson blev banchampion 2013.

Mer läsning

Annons