Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Westerlund inledde med förlust

SUNDSVALL. Första matchen med Janne Westerlund på bänken. Gamla invanda spelsättet ersatt av ett 4-3-3-system.
Det var mycket nytt när Friska Viljor i går begick säsongspremiär.

Annons

Hur det gick? 1-2 mot uppflyttade seriekollegan Timrå. Men tränare Westerlund bryr sig inte så mycket om resultatet och vill inte ge någon individuell spelarkritik.
Det här var bara första steget på en lång vandring.
Om man inte ser till resultatet var det inte så dumt. Det finns gott hopp om att göra något bra av det här.
Allsvenskt tränarmeriterade Westerlund luftade samtliga friska spelare, vilket innebar att halva laget byttes ut i paus. Jörgen Ulander ersatte Senad Zulovic som central anfallare, Daniel Östman och Rickard Lövdahl gick in på mittfältet i stället för Håkan Östberg och Michael Johansson och Johan Eriksson och Tobias Åhlander avlöste Erik Strömberg och Jonas Lindmark som ytterbackar.
Just de sistnämnda positionerna är extra viktiga i det 4-3-3-system som Janne Westerlund praktiserade i Östersunds FK och nu ska införa i Friska Viljor. Eftersom de tre mittfältarna ligger centralt måste ytterbackarna följa med i offensiven.
Ingen skugga över ersättarna, men andra halvlek blev fullt förståeligt med tanke på alla byten mindre givande. Dessförinnan hade FV redan i femte minuten tagit ledningen genom Håkan Boström skar in från kanten efter att laget snabbt ställt om efter en bollerövring och efter en halvtimmes spel släppt in årets första mål.
Andra halvlek blev den första ganska lik, där de svartgula skapade flest chanser men var ineffektiva och aningen okoncentrerade. Man slog bort onödigt många passningar och förlorade matchen efter att ha glömt bort en Timrå-spelare i samband med en frispark. Full täckning i straffområdet hjälpte föga när bollen petades och dundrades direkt i mål.
Skönhetsfläckarna till trots är Janne Westerlund ändå nöjd med premiären på Nordic-hallens konstgräs.
Den ende som på grund av skada inte kunde delta var Magnus Lundqvist, som fick fjolåret spolierat av ett trasigt knä.
Inte heller nyförvärvet Daniel Johansson fanns på plan, men passade på att sätta sin namnteckning under det överenskomna ettårskontraktet.
Värt att notera: kraftfulle anfallaren Jörgen Ulander har inte gett upp hoppet om fortsatt spel, och kom alltså in efter paus.

TimråFriska Viljor 2-1 (1-1)
FV: Håkan Boström.

Friska Viljor från start:
Målvakt: Jörgen Kallin.
Backar: Erik Strömberg, Jerry Carlström, Mattias Norberg, Jonas Lindmark.
Mittfältare: Håkan Östberg, Andreas Quist, Michael Johansson.
Anfallare: Tomas Backman, Håkan Boström, Senad Zulovic.

GUSTAF HÖÖK

Mer läsning

Annons