Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wernbloms och Hirsch återinträde i laget avgjorde semifinal 2

Annons
Wernbloms och Hirsch återinträde i laget avgjorde semifinal 2

- Det gick bara inte att hålla Wernblom utanför laget en match till.

- Då hade han nog spruckit någonstans, sade Modocoachen Jim Brithén efter det att Modo besegrat Frölunda i semifinal två med 7-2 (0-1, 3-1, 4-0).För fjorton dagar sedan ville han helst inte prata om sina sargade fingertoppar alls. Än mindre visa upp dem framför en kameralins.

Men i går visade han verkligen fingertopparna. Wernblom hade ett finger med i det mesta som hände offensivt under de två inledande perioderna

Hans första slutspelsmål för året blev också psykologiskt sett matchavgörande. Men avslutningen vid 4-2 blev något annorlunda än vad vi vant oss vid...

- Ja, man får ju anpassa sig lite efter förutsättningarna, ler Wernblom i omklädningsrummet.

Istället för att distinkt panga in trissan med en slagskott efter det Frölundas Niklas Andersson svarat för kvällens indian, så skottfintade Werner ned Henrik Lundkvist och gled sedan över till vänster och satte pucken förbi den under slutspelet så lyckosamme VF-keepern.

Och för TÅ-sporten erkänner Wernblom att fingerskadan spelade in i hans agerande...

- Jo visst. Det gör ju mindre ont att lyfta in trissan i öppen kasse, flinar han, men påpekade samtidigt att skadan inte hindrat honom nämnvärt under matchen.

Det tyckte inte vi på läktaren heller. I den första perioden fixade han på egen hand ett av få blixtanfall från hemmalaget, men skottet efter den oväntade dribblingsraiden in över blå linje, plockade VF-keepern Lundkvist åt sig.

Som alla andra skott i den första perioden för övrigt.

Det enda skottet av periodens totalt tretton (7-6 till Frölunda) som letade sig in i nätmaskorna var Frölundas andra mot Modokeepern Peter Hirsch.

Magnus Johansson kastade in en fladderpuck i powerplay som letade sig in efter 9.30.

- Jag var helt skymd. Jag hann se att han drog iväg en handledare mot mål, men jag varken såg eller kände den passera mig.

- Men jag förstod på deras jubel att den gått in, suckar Peter Hirsch som dock ersatte Tobias Lundström på ett alldeles utmärkt sätt.

De inledande minuterna av både period två och tre blev sedan helt avgörande för matchutgången.

Huvudpersonerna var återigen Peter Hirsch och Magnus Wernblom. Hirsch som gjorde några avgörande räddningar i spelet 3 mot 5 och 4 mot 5. Och Wernblom som låg bakom det kämpabyte som till slut förde in Modo i matchen. Bland annat frispelade han Mikael Wahlberg strax innan Lintners 1-1-mål i ett 3 mot 1-läge.

- Men han missade nog av chocken. Han brukar ju inte få pass av mig i de lägena, flinar Werner.

Efter blott 12 sekunders spel av slutakten räddade Hirsch ett direktskott från Jonas Johnsson som lika gärna kunnat betytt 3-3. 14 sekunder senare ligger 4-2-pucken bakom Henrik Lundkvist och efter 2.20 punkteras matchen av Mattias Wennerbergs 5-2-mål.

Därmed kan också Lundkvist magi vara bruten.

Vi får se om Conny Evensson följer Modo-publikens råd och skickar in Petter Rönnquist i kassen på tisdag.

Jag tror inte det...

Jens Näsman

Mer läsning

Annons