Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Weinhandl hoppas på en VM-plats

Modoforwarden Mattias Weinhandl är Tre Kronors bäste poängplockare den här säsongen.
Han borde kunna känna sig säker på en VM-plats. Tingad av New York Islanders och är på gång till NHL.
– Att spela VM på hemmaplan skulle helt klart vara en dröm. Men det är en bit kvar. Det där med NHL får vi ta efter säsongen, säger Mattias.

Annons

Han har just käkat lunch, fiskgratäng, med landslagspolarna. Några timmar senare lirade Tre Kronor mot Finland i Globen. Weinhandl var nära att näta några gånger. I stället klev en annan Modoit fram och slog in vinstmålet i slutminuten, backen Pierre Hedin.
Weinhandl och Hedin borde ligga mycket bra till att komma med i Hardy Nilssons VM-trupp.
Vi ska spela några matcher till innan VM-laget tas ut och det är viktigt att visa sig från sin bästa sida, förklarar 21-årige Weinhandl.
Det har fungerat mycket bra för honom i Tre Kronor den här säsongen. Weinhandl har varit med i samtliga tre turneringar och i dag inleds Karjala Cup i Finland.
Weinhandl och Henrik Zetterberg spelade inte tillsammans i tisdags mot Finland. Zäta är skadad och missar Karjala Cup också.
Det har funkat bra med Zetterberg, men hela femman har spelat bra.
Fyra mål och sex assists på elva landskamper är Weinhandls facit hittills den här säsongen. Totalt har Weinhandl gjort 19 landskamper. Debutant i fjol och då gick han mållös från åtta matcher.
Jag har väl fått lite mer erfarenhet och man vågar göra mer saker på egen hand. Att våga spela ut är det viktigaste.
Den målfarlige, skridskoskicklige och tekniske grabben från Ljungby har givetvis alltid drömt om att spela i världens bästa hockeyliga NHL. Han är draftad för New York Islanders och det mesta tyder på att Weinhandl återfinns där nästa säsong.
Jag vet ingenting, säger han.
Men Islanders har väl kollat in dig noga i vinter?
Jag vet det och jag har träffat deras chefsscout.
Om du skulle få ett bud, vad gör du då?
Svårt att säga. Jag vill inte kommentera det nu, utan vill koncentrera mig på landslaget i första hand.
Före jul skrev Weinhandl på ett nytt tvåårskontrakt med Modo som han har rätt att bryta.
Efter en framgångsrik säsong i Modo 22 fullträffar och 28 assists är naturligtvis Islanders sugna på att roffa åt sig svensken.
Ingenting är klart, säger Anders Kallur till ÖA.
Den gamle Modospelaren är New York Islanders europascout. Han berättar att man har följt Weinhandl extra noggrant i vinter. Kallur erkänner att Modoforwarden är ett hett namn för Islanders.
Men ingenting är beslutat. Nu ska Islanders dra igång matchandet i Stanley Cup-slutspelet, och fokuseringen är på det nu.
Det gamla storlaget med många Stanley Cup-titlar Kallur har själv några ringar har haft det tungt länge. Islanders tog sig äntligen till slutspelet igen första gången på sju år. Islanders möter Toronto i åttondelsfinalen.


SÖREN HÄGGKVIST

Mer läsning

Annons