Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wallace Boko lurade favoriten

/
  • Snabbt till ledningen från tilläggsvolten, därefter fick Wallace Boko dämpa tempot, sedan blev Brianson närmast avhängd.

Snabbstart från tillägg och ledning i första sväng, det var segerreceptet för Wallace Boko och John Östman i stayerloppet på Dannero.

Annons

– Hästen kändes okej, låg inte på under loppet och var lätt att reglera. Hon hade krafter kvar och även om tränaren inte sa så mycket innan loppet så förstod jag att hästen skulle ha bra möjligheter, sa Umeåtränaren efter det andra V4-loppet.

Många snackade om favoriten Elles W. Phedo och utmanaren Brianson. Men Wallace Boko lurade de två.

Redan efter 1000 meter och tiden 1.19 i spets, samtidigt som Brianson försvarade ut favoriten ut i tredje spår från position utvändigt ledaren, kändes ledaren relativt klar.

V4-omgången inleddes med en rejäl skräll genom familjehästen Granessa, en duktig märr som haft en del otur på slutet.

– Ja, senast blev hästen störd till galopp i sista sväng, nu var det bara att kliva ut från rygg ledaren när Norrlands Diamant stötte lite, kommenterade Thomas Lundgren, som verkar trivas extra bra på Dannero.

Janne Norberg och Global Legislation var lite bortglömd i snacket om vem som skulle ta spets i den tredje V4-avdelningen.

– Jag kände i provstarten att han kunde öppna, så jag bestämde mig för att prova att köra i ledningen och det var ju rätt tänkt. Jag ryckte tussarna i sista sväng och det enda som gällde vara att se till att Placebo och Ulf Ohlsson inte fick luckan alltför tidigt, konstaterade Norberg.

Janne Norberg från öppet spår är alltid en kusk att se upp med.

Duktiga hemmaamatören Kristina Wallin tillsammans med Demo länsade undan i sista V4-loppet efter en katapultstart till ledningen. Vinsten blev till sist helt överlägsen.

– I dag var han med på noterna, det brukar inte vara lätt eftersom hästen vill så mycket. Men han är stark och rejäl, konstaterade Kristina.

På V5 vann hemmaamatören Ingvar Nyberg den fjärde avdelningen med favoriten Gottloma över sprinterdistans för kallblod från bakspår.

Mer läsning

Annons