Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VM till Ö-vik 2004

ÖRNSKÖLDSVIK. Med största sannolikhet genomförs en VM-turnering i Kempehallen, våren 2004.
Det planeras nämligen för Kälkhockey-VM i Örnsköldsvik.
– Jag är hoppfull, säger
Lasse Söderlind, gruppledare i framtidsprojektet Vision 2008.

Annons

Planerna är presenterade för kommunstyrelsen som väntas fatta beslut inom kort.
Ställer sig kommunens företrädare sig positiva till arrangemanget pekar allt på att VM-turneringen också förläggs till Örnsköldsvik.
Vår uppfattning är att Svenska Handikappidrottsförbundet och Internationella Kälkhockeyförbundet gärna ser att VM-turneringen avgörs i Örnsköldsvik och i Kempehallen. Blir det ett ja lär det inte bli några hinder, även om orter i Holland och Tyskland visat ett visst
intresse, fortsätter Lasse Söderlind.

HANDIKAPPVÄNLIG KOMMUN
Syftet med arrangemanget är att ytterligare sätta Örnsköldsvik på idrottskartan och dessutom att marknadsföra trakten som en handikappvänlig kommun.
Enligt planerna ska Kälkhockey-VM genomföras omgående efter det att svenska elitseriehockeyn, med tillhörande SM-slutspel, har avgjorts vilket innebär slutet av april alternativt början av maj 2004.
Kälkhockey-VM blir det största handikapp-arrangemanget i Örnsköldsvik på nästan 30 år. 1976 stod staden som värd för handikapp-OS och nu, 28 år senare,
anser förespråkarna att det är hög tid för en ny stor händelse.
Kälkhockey-VM i Örnsköldsvik har uppenbarligen alla förutsättningar att bli en succé.

VILL HA TV-PUCKENS SLUTSPEL
Vi tror det och det skulle vara extra roligt om någon i det svenska landslaget då hör hemma i Örnsköldsvik med omnejd. Vi hoppas också att arrangemanget ska få fler handikappade ungdomar att se möjligheterna till att idrotta.
Lasse Söderlind har även engagerat sig i arbetet för att Örnsköldsvik ska få arrangera TV-puckens slutspel de kommande tre åren.
I det ärendet är vi också hoppfulla, säger Lasse. Det skulle bland annat innebära 600 aktiva ungdomar i Örnsköldsvik under några få dagar varje år.

ULF EKLUND

Mer läsning

Annons