Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VM-guldet gick tillSara Nordstrand

/

Sara Nordstrand med kan i dag titulera sig som världens bäste junior på rullskidor.
Detta efter att hon vunnit VM-loppet över 12,5 kilometer i tyska Bad Peterstal.

Annons

– Självklart är jag mycket glad över guldet och det här betyder väldigt mycket för mig, hälsar Sara från den tyska VM-staden.

20-åriga Sara Nordstrand tar i vinter klivet upp som senior i längdspåren, men på rullskidor får hon fortfarande tävla som junior och hon har gjort det väldigt bra.

I våras visade hon lovande takter i Sollefteå och sedan har det rullat på bra för henne över hela sommaren.

Så bra att landslagsledningen ringde henne för några veckor sedan och meddelade den glada nyheten att hon var uttagen i Sveriges VM-trupp till Tyskland.

– Men jag kan inte påstå att jag laddade speciellt mot detta VM före avresan utan så sent som förra veckan körde vi ett hårt läger på hemmaplan med skiduniversitet i Östersund.

Trots det lägret bakom sig har Sara Nordstrand ändå pigga ben vilket vi fick tydliga besked om i VM-premiären i Tyskland.

– Jag hade satt som mål att försöka vara med och konkurrera om en medalj, samtidigt som jag var väl medveten om att det skulle bli svårt eftersom det bland annat är flera duktiga norskor på plats.

Sara Nordstrand tog dock initiativet direkt i loppet som gick fem varv efter en 2,5 kilometer lång slinga. Vid första varvningen var Sara framme i täten.

– Jag kände mig pigg och fick redan där en känsla av att jag skulle kunna vara med och utmana de allra bästa i loppet.

Sara fortsatte offensivt och behöll även ledningen hela vägen in i mål.

Sara vann tävlingen med en marginal på 8 sekunder ned till närmaste konkurrent som var en juniortjej från Norge.

Sent i kväll kör Sara en sprinttävling och sedan fortsätter VM med en team sprint på lördag och mästerskapet avrundas med ett backrace på söndag.

Mer läsning

Annons