Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visst kan det bli bättre…

DOMSJÖ. Premiär i fotbollsfyran, derby och strålande sol.
Det kan väl inte bli så mycket bättre, va?
Jodå. Spelet till exempel.

Annons

På Domsjö IP:s torra och hårda grusplan möttes Domsjö och Moliden i en premiär som inte går till historien som någon bra sådan, och det var mest Molidens fel.
Domsjö vann med 30 och det var hur rättvist som helst. Moliden skapade under 90 minuter inte en enda vass målchans. Inte ens något som liknade en farlighet framåt.
Vi hade över huvud taget inte en enda bra spelsekvens, säger Molidentränaren B-O Månsson.
Självklart ska fotboll spelas på gräs, men å andra sidan har lagen här uppe i norr spelat och tränat hela våren på grus så lagen är inte ursäktade av att premiären spelades på grusunderlag.
Äh, grus är vi vana vid, säger Månsson.
Domsjö gjorde ingen stor match heller men var klart bättre än Moliden. Martin Sjöblom tog till vara på en misslyckad inspark från Molidenmålvakten och distinkt krutade in 10 i den 16:e minuten. Därefter hade Domsjö fullständig kontroll på matchen.

DIF VISADE VILJAN
Vi hade järnkoll på det här i 90 minuter. Dessutom spelade vi riktigt bra fram till straffområdet, säger spelande Domsjötränaren Martin Wallin.
I den andra halvleken fortsatte Domsjö att dominera även om de riktigt heta målchanserna uteblev. Vi fick i alla fall se två mål av Martin Sjöblom och Martin Sjölander.
Det var inget snack om vilka som skulle vinna. Domsjö visade vilja och aggressivitet, vi visade ingenting, säger Månsson som dock var ursäktad av att han saknade fyra ordinarie spelare.
Å andra sidan saknade Domsjö tongivande killar som Lars Hallin och framförallt Erik Nordin.
Domsjö-Moliden 30 (10)
10 (16) Martin Sjöblom, 20 (66) Martin Sjöblom, 30 (85) Martin Sjölander.
Domare: Lars Andersson, Härnösand.

PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons