Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visst blev "Lill-Kenta" ny Timrå-tränare

Annons
Visst blev "Lill-Kenta" ny Timrå-tränare

Precis som TÅ-sporten avslöjat tidigare blir det Kent "Lill-Kenta" Johansson som tar över i Timrå .

- Det här ska helt bli kul, Timrå är en mycket anrik förening inom svensk hockey och det känns bara inspirerande att få ta hand om en sådan klubb, säger Kent.Igår klockan två på eftermiddagen blev det officiellt klart att "Lill-Kenta", som tränat Djurgården, tar över efter Lars Molin. Det beskedet presenterade Timrå på en presskonferens, där inte ett ord yppades före det magiska klockslaget 14.00.

Varför just Timrå?

- Det finns inte så många elitserieklubbar, när jag nu fick en förfrågan tackade jag ja, förhoppningsvis ska jag utveckla mig ytterligare här i föreningen. Dessutom blev jag tillfrågad ifjol när jag redan tackat ja till Djurgården, nu var jag ju ledig och Timrå fortsatt intresserat.

Vad kan du tillföra klubben?

- Förhoppningsvis spelglädje, självförtroende, samtidigt som vi ska försöka bjuda på en offensiv ishockey.

Timrå och Johansson har kommit överens om ett tvåårskontrakt.

- Lars Molin har gjort ett bra jobb i Timrå, men vi har tittat på Johansson tidigare och nu när han fanns tillgänglig så kändes det som det bästa alternativet för oss. Det ska onekligen bli spännande och se vad han kan göra med det här laget, kommenterade Kent Norberg, sportchefen.

Kent Johansson, som hunnit bli 46 år, inledde sin tränarkarriär i Huddinge, därefter verkade han i Södertälje och tillsammans med Mats Hallin såg han till att SSK tog steget upp i högsta serien.

- Sedan flyttade jag till Italien och blev tränare i Bolzano och väl tillbaka i Sverige igen tog jag över Nyköping.

Där blev Kent mest känd för att trots små resurser lyckats bra med Nyköping.

Som spelare har "Lill-Kenta" än så längre betydligt större framgångar.

- Jag har blivit svensk mästare med Djurgården, samt trefaldig schweizisk mästare med Lugano. Jag gjorde över 400 poäng på 200 matcher där nere.Tomas Frånlund

tomas.franlund@tidningen.to

Mer läsning

Annons